czwartek, 31 lipca 2014

Pasta z awokado i fety

Moi kochani jest prawie północ a ja wróciłam właśnie z zumby Zumba,  taka szczęśliwa,naładowana pozytywną energią ale przy tym potwornie  głodna. Potrzebuję małe co nieco.
Coś na szybko zaraz zmontuję, bo przecież nie zasnę :-)
Co my tu mamy, hmmm...będzie pasta, na kanapkę. Dzisiaj tylko jedna :-)






















Składniki:
  • jedno dojrzałe awokado
  • pół kostki fety
  • dwa ząbki czosnku
  • dwie łyżki soku z cytryny
  • pieprz, sól, zioła prowansalskie
Sposób przyrządzenia:
  1. Obieramy awokado, kroimy w kostkę. Łączymy z fetą
    oraz pozostałymi składnikami.
  2. Blendujemy lub rozdrabniamy dokładnie widelcem.
Pasta gotowa od razu do spożycia, jednak na drugi dzień smakuje jeszcze lepiej. Na kolacje, na śniadanie, zamiast masła, jak kto lubi.
Cudowanie smakuje :-)  Dobranoc 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz