środa, 20 sierpnia 2014

PIERŚ Z KURCZAKA PO KRÓLEWSKU

Pora na coś konkretnego. Ciut pospolite ale przepyszne i wskazane dla gości. Ten przepis nie będzie skomplikowany także zachęcam żebyście spróbowali przygotować to danie a  szczególnie tym osobom, które są fanami sera pleśniowego typu lazur. Życzę smacznego!!








Składniki: 
  • torebka szpinaku świeżego 
  • 2 duże piersi z kurczaka 
  • 100 g  sera pleśniowego lazur
  • 1 łyżka masła 
  • 1 pomidor 
  • 2 ząbki czosnku 
  • sól, pieprz 
  • oliwa 
Sposób wykonania : 

Piersi natrzeć oliwą z czosnkiem,solą, pieprzem zostawić na całą noc. Szpinak (bez ogonków ) zblanszować na maśle. Dodać pokrojonego w kosteczkę pomidora ( bez skórki) oraz pokrojony ser w plastry. Chwilę dusić pod przykryciem. Każdą pierś przeciąć wzdłuż  na pół żeby powstały 4 płaty, które należy rozbić przez folię na cieniutkie plasterki. Na nich rozsmarowujemy  wcześniej przygotowaną masę szpinakową. Zawijamy, jeden dłuższy bok do środka na to nakładamy drugi i układamy na grillu. Ja nie posiadam więc na patelni teflonowej z odrobiną oliwy. Podajemy od razu po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami.  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz