niedziela, 28 września 2014

ZRAZY DROBIOWE NADZIEWANE KUSKUSEM

Zapraszam na zrazy drobiowe nadziewane kuskusem. Doskonale smakują na gorąco, na zimno jako przekąska i zawsze jest to jakaś alternatywa dla zwykłych kotletów. Na pewno zaskoczycie smakoszy Waszej kuchni.




















Składniki:

marynata:  ok. 4-5 łyżek oliwy 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka  ziół prowansalskie, 1/2 cytryny, 1 łyżeczka  curry 


  • 1 pierś z kurczaka 
  • pół szklanki kuskus 
  • 4 łyżki serka śmietankowego 
  • sól, pieprz, łyżeczka papryki słodkiej 
sos:
  •  pół zielonego ogórka
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego 
  • ząbek czosnku 
  • zioła prowansalskie (według uznania co do ilości )
  • odrobina cukru 
  • sól, pieprz
Sposób wykonania:

Wszystkie składniki na marynatę połączyć ze sobą i marynować mięso przez całą noc.  Kuskus zalać wodą centymetr ponad powierzchnię , odczekać chwilę i połączyć z przyprawami i serkiem. Mięso rozbić na bardzo cienkie plastry, posmarować każdy z osobna tak jak naleśniki i zwinąć. Smażyć na suchej patelni na bardzo wolnym ogniu, przekręcając kilka razy aż do zarumienienia. Podawać na gorąco z sosem. 

1 komentarz:

  1. Incredible! This blog looks exactly like my old one!

    It's on a totally different topic but it has pretty much the same page layout
    and design. Great choice of colors!

    Feel free to surf to my web blog: lasertest

    OdpowiedzUsuń