Składniki:
- awokado
- pomidor
- mała czerwona cebula
- 2 ząbki czosnku
- limonka
- odrobina chilli
- 1/2 pęczka kolendry
- 1/2 ogórka
- oliwa
- sól, pieprz
- bagietka, pieczywo tostowe ( według uznania)
Sposób przyrządzenia:
Awokado przekroić, usunąć pestkę, wydrążyć środek, pokroić. Dodać obranego ze skórki i pokrojonego drobno pomidora. Z chilli usunąć pestki, pokroić. Cebulę, czosnek, kolendrę posiekać. Następnie wszystkie składniki wrzucić do blendera razem 1,5 łyżki oliwy. Doprawić do smaku pieprzem, solą i sokiem z limonki.Podawać na pieczywie z plasterkiem ogórka.
sama guakamole nie robiłam, ale jadłam i bardzo mi smakowało:)
OdpowiedzUsuńno właśnie ja wcześniej jadłam ze sklepu i mi w ogóle nie posmakowało ale ostatnio spróbowałam u koleżanki i było przepyszne więc zrobiłam sama. Aby jeść :-)
Usuń