poniedziałek, 19 stycznia 2015

BEZGLUTENOWE PLACUSZKI Z BANANEM

Placuszki z jabłkami na zsiadłym mleku pewnie każdy z nas zna z czasów dzieciństwa a czy z kaszy jaglanej też już znacie? Smak zupełnie inny ale czy mniej smaczny? Musicie spróbować. Mnie zachwycił już na samym początku zapach mielonej kaszy...taki słodki.. już się nie mogłam doczekać placuszków. Oprócz wyżej wspomnianej kaszy tematem przewodnim będą banany,które powinny być dojrzałe.Zaczynamy !!

Składniki:
  • 2 dojrzałe banany 
  • 160 g kaszy jaglanej 
  • kubeczek jogurtu naturalnego 
  • 2 jajka 
  • łyżka miodu 
  • pół łyżeczki cynamonu 
  • olej kokosowy 
Sposób przyrządzenia:

Kaszę zmielić w młynku do kawy lub blenderem. Dodać rozgniecione banany, jogurt, miód, cynamon, jajka, odrobinę oleju. Wymieszać (nie miksować). Smażyć na oleju. Podawać na gorąco z ulubionymi dodatkami (dżem, owoce, cukier puder). 
Do porannej kawy jak znalazł :-) 






2 komentarze: