Składniki:
- 8 udek kurczaka
- 1,5 szklanki kuskusu
- 1 puszka posiekanych pomidorów
- 3/4 szklanki zielonego groszku
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 szklanki wody lub bulionu warzywnego
- 1/4 szklanka oliwy
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- sól, pieprz
- garść rukoli
Sposób przyrządzenia:
Udka po umyciu i wysuszeniu natrzeć solą i pieprzem. Przełożyć na patelnię i podsmażyć z każdej strony na oliwie, przełożyć na talerz. Następnie na ten sam tłuszcz wrzucić posiekane cebulę i czosnek, zeszklić, dodać udka, podlać wodą lub bulionem. Na 15 minut przed końcem duszenia dodać pomidory oraz groszek. Do całości wsypać kuskus, dodać kurkumę, wlać pozostałą wodę lub bulion. Na koniec posypać posiekaną rukolą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz