poniedziałek, 9 lutego 2015

SAŁATKA ZE SZPINAKIEM

Szpinak, czyli zmora dzieciństwa stała się dla mnie wykwintnym warzywem do przygotowania szybkich dań. Można i na ciepło i na zimno. Mnóstwo pomysłów, niezliczona ilość przepisów. Dzisiaj przygotowałam sałatkę ze świeżego szpinaku.Jednym z ważniejszych składników, który dodaje to "coś" do smaku jest ocet balsamiczny Polecam!! Sałatka smakuje najlepiej z ciepłą bułeczką. 







Składniki:


  • torebka świeżego szpinaku 
  • kiść białego winogronu 
  • ok. 10 koktajlowych pomidorków 
  • garść prażonych pestek dyni 
  • oliwa 
  • ocet balsamiczny 
  • ugotowana pierś z kurczaka (opcjonalnie) 
  • ser sałatkowy typu feta 
Sposób przyrządzenia: 

Szpinak dokładnie wypłukać, usunąć ogonki, wysuszyć. Pomidorki przekroić na pół.Ser pokroić w kostkę. Wszystko razem połączyć, delikatnie mieszając. Doprawić pieprzem, solą, ziołami. 
Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz