Składniki:
- 1/2 opakowania mieszanki chińskiej - ok.450 g ( u mnie z biedronki)
- 5-6 ziemniaków
- 2 puszki czerwonej fasoli
- 4-5 pomidorów lub poza sezonem puszka pomidorów
- 2 litry bulionu warzywnego lub drobiowego
- ząbek czosnku
przyprawy : sól, pieprz ziołowy, papryka słodka w proszku, papryka ostra w proszku, odrobina masła
Mieszankę chińską, pokrojone w dużą kostkę ziemniaki wrzucić do gotującego się bulionu. Gotować do miękkości warzyw - ok. 25 min. Pomidory sparzyć i obrać ze skóry, pokroić i podsmażyć na maśle razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodać do zupy, dołożyć czerwoną fasolę. Gotować jeszcze przez 5 min. doprawić do smaku. Jeżeli zupa jest za gęsta dodać wody,natomiast kiedy jest za rzadka - odlać 2 szklanki, zblenderować i zaprawić :-) Bez mąki!!! Pycha
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz