Pasty, pasteczki, masełka i wszelkie smarowidła do chlebka pewnie każdy robi w domu. Gotowce w sklepach mają tonę konserwantów, barwników i innych nie zdrowych dodatków, także absolutnie odradzam, nie polecam ale za to zachęcam do czytania etykiet.Pamiętajcie im dłuższa lista składu, tym bardziej paskudna. Pasta, którą zrobiłam dziś, jest rewelacyjna a składa się dosłownie z 4 składników. Więc zachęcam np. na dzisiejszą kolację:-) Mnie najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem i koniecznie z masłem, jak w dzieciństwie.
Składniki:
- 1 makrela ok. 20 dag
- 2 jajka ugotowane na twardo
- pęczek szczypiorku
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka keczupu
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Ja robie z cebula, bez jajek:)
OdpowiedzUsuńja właśnie taką z cebulą bez jajek pamiętam z dzieciństwa, pycha :-)
OdpowiedzUsuń