piątek, 22 lipca 2016

PASTA Z MAKRELI





Pasty, pasteczki, masełka i wszelkie smarowidła do chlebka pewnie każdy robi w domu. Gotowce w sklepach mają tonę konserwantów, barwników i innych nie zdrowych dodatków, także absolutnie odradzam, nie polecam ale za to zachęcam do czytania etykiet.Pamiętajcie im dłuższa lista składu, tym bardziej paskudna. Pasta, którą zrobiłam dziś, jest rewelacyjna a składa się dosłownie z 4 składników. Więc zachęcam np. na dzisiejszą kolację:-) Mnie najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem i koniecznie z masłem, jak w dzieciństwie. 

Składniki: 
  • 1 makrela ok. 20 dag
  • 2 jajka ugotowane na twardo 
  • pęczek szczypiorku 
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka keczupu 
  • sól, pieprz 
Sposób przyrządzenia: 

Rybę dokładnie obrać ze skóry i ości, zblendować z jajkami. Dodać majonez i ketchup. Wymieszać, doprawić do smaku. Na koniec dodać posiekany szczypiorek. 


2 komentarze: