SKŁADNIKI:
- 3 jajka
- 1,5 łyżki płatków owsianych górskich
- 1 łyżka mleka
- sól, pieprz
- 1 łyżka oleju do smażenia
Dodatki:
garść roszponki, mały pomidor malinowy, kilka oliwek czarnych, kilka plasterków ogórka, sos winegret lub na słodko z dżemem, owocami i cukrem pudrem.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Oddzielić białka od żółtek, jedno i drugie ubić w oddzielnych miseczkach przy czym UWAGA białka dodać do żółtek, nie odwrotnie bo straci na puszystosci. Delikatnie wymieszać, dodać płatki, mleko,przyprawy i wylać na rozgrzaną patelnie, przykryć. Smażyć do 2 minut potem sprytnie przekręcić na drugą stronę.Jeść z dodatkami 😊😊😊 jak zrobiłam w poście byki, to przepraszam z góry, telefonem ciężko się pisze. Ostatnio, jeden z czytelników zarzucił mi, że robię błędy ortograficze, hmmm nie wydaję mnie się ...ale w razie czego przepraszam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz