środa, 21 stycznia 2015

WĄTRÓBKA DROBIOWA Z MIODEM I GRUSZKAMI



Wątróbka drobiowa, banalnie prosta w wykonaniu, cholernie trudna w sfotografowaniu. Trudno jest zrobić ładne zdjęcie, żeby zachęciło do przygotowania i zjedzenia. Dlatego moja jest przedstawiona bardzo minimalistycznie. Zrobiłam ją trochę inaczej, ponieważ  nie lubię jej smażyć, więc ugotowałam. Jest bardzo smaczna, polecam tym którzy lubią, bo wiem że jest też znienawidzona przez szerokie grono społeczeństwa. 

Składniki:

  • 40 dag wątróbki drobiowej 
  • szklanka mleka 
  • 1 cebula czerwona 
  • 2 gruszki 
  • łyżka majeranku 
  • łyżeczka miodu 
Sposób przyrządzenia: 

Wątróbkę oczyścić z żyłek, namoczyć w mleku, ugotować. Cebulę zeszklić na oliwie, dodać gruszki pokrojone w plasterki. Ugotowaną wątróbkę przełożyć do cebuli i gruszek, dusić ok. 30 min pod przykryciem z miodem, dolewając trochę wody.Doprawić do smaku solą i majerankiem. Smacznego !!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz