z małą porcją bagietki.
Składniki:
- świeży szpinak ( pół opakowania z biedronki)
 - suszone pomidory w zalewie ( słoik ok. 270 g)
 - ser blue ( 100 g)
 - 2 łyżki pestek słonecznika
 - łyżka suszonej żurawiny
 - pieprz, odrobina soli
 - łyżka oleju z pomidorów
 - łyżeczka octu balsamicznego
 
Szpinak wymyć, osuszyć i oderwać ogonki ( dla leniwych może być z ogonkami ). Pomidory i ser pokroić w małe części, dodać do szpinaku razem z żurawiną i słonecznikiem. Skropić olejem i octem balsamicznym. Delikatnie wymieszać z przyprawami. 
Podać z ugotowaną kaszą bulgur lub bagietką czosnkową :-)) 


myślę zrobię, apetycznie wygląda, ale ser blue nie należy do moich ulubionych polecasz jakiś inny?
OdpowiedzUsuńWyśmienicie smakuje z sałatkowym typu feta lub panierowanym i podsmażonym camembert
OdpowiedzUsuń