Składniki:
- 100 g kotletów sojowych lub ok. 100 g filetów z kurczaka
- 10 dag półtłustego twarogu
- 6 łyżek jogurtu naturalnego typu greckiego
- 6 łyżek mleczka kokosowego
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 ząbek czosnku
- 1 mała cukinia
- olej do smażenia
- sól, pieprz
- łyżka zielonej pasty curry
- 1/2 pęczka kolendry
- łyżeczka słodkiej czerwonej papryki
Sposób przyrządzenia:
1. Kotlety sojowe gotować zalać wrzątkiem, gotować przez chwilę aż będą miękkie. Po tym czasie pokroić w paski.
3.Do miski włożyć jogurt, twaróg, mleczko kokosowe, pastę curry oraz pół szklanki wody i dokładnie wymieszać.
2. Cukinie umyć, pokroić na malutkie kwadraciki, zeszklić na rozgrzanym oleju w dużym rondlu, dodać czosnek oraz kotlety sojowe pokrojone w paski. Dodać mieszankę jogurtową, doprawić solą i pieprzem.
3. Dusić ok. 10 minut, przed podaniem posypać posiekaną kolendrą oraz czerwoną papryką. Podawać z ryżem lub chlebem naan.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz