piątek, 26 lutego 2016

PASTA Z KISZONEJ KAPUSTY I PIECZAREK




Pasta z kiszonej kapusty? Brzmi dziwnie ale smakuję rewelacyjnie. Na kanapce, w naleśniku, w paszteciku. Bardzo ważnym elementem w przygotowaniu pasty jest dokładne wyciśnięcie kapusty z kwasu, ma być sucha, zmielona na gładką masę.

Składniki:


  • 0,5 kg kapusty kiszonej 
  • 250 g pieczarek 
  • ząbek czosnku 
  • łyżeczka majeranku
  • sól, pieprz ziołowy 
  • olej do smażenia 
Sposób przygotowania:


Kapustę ugotować do miękkości, wystudzić, bardzo dobrze wycisnąć z soku.Pieczarki podsmażyć na oleju razem z czosnkiem. Dodać kapustę, smażyć ok. 5 min. Wszystko razem zmiksować blenderem. Doprawić do smaku solą, majerankiem i pieprzem ziołowym.Podawać z pieczywem lub jako nadzienie do krokietów lub pasztecików. Smacznego :-)))

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz