Odrobinę się spóźniłam z przepisem na tę sałatkę, bo już świąteczny weekend za nami.Jednak myślę, że jeszcze nie raz się przyda na rodzinny stół. Sałatka z tuńczykiem i ryżem jest tak popularna, że tak naprawdę to nie trzeba podawać na nią recepty. Nie trzeba ale można :-)
Składniki:
- 100 g ugotowanego ryżu
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 5 konserwowych lub kiszonych ogórków
- 2 duże garście rukoli
- 2 łyżki majonezu
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- puszka kukurydzy
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Ogórki, jajka pokroić w kostkę a rukolę poszatkować. Wymieszać z ugotowanym i przestudzonym ryżem.Dodać kukurydzę.Doprawić do smaku i zajadać ze smakiem :-))))))))
ciekawa jak smakuje :D nigdy nie jadłam rukolę w sałatkach z majonezem :)
OdpowiedzUsuńtak samo pysznie jak z oliwą czy na kanapce :-) polecam
OdpowiedzUsuń