środa, 26 czerwca 2019

PODPŁOMYKI


Podpłomyki smak dzieciństwa..
Czy u Was w domu też mama piekła takie niedobre ciasteczka kiedy zostało 
ciasta z pierogów? Niekiedy jeszcze na piecu kaflowym? Nie znosiłam tego, a 
teraz? Hmmm poezja, jednak to prawda, że do wszystkiego trzeba dorosnąć. 
Nie będę podawała przepisu, bo jeżeli chcecie robić specjalnie podpłomyki, 
to 
trzeba wykorzystać ten z receptury na pierogi, możecie go znaleźć TU 
Jedyną radę, którą mogę udzielić to, to że ciasto należy bardzo bardzo 
cienko 
rozwałkować, delikatnie posmarować oliwą i przypiekać na bardzo mocno 
rozgrzanej suchej patelni. 
Podawać możecie jak tylko sobie wymarzycie, np. z tartym serem, suszonymi 
pomidorami, szynką parmeńską i rukolą, oliwą...ale to już zależy od  bardziej lub mniej wyszukanych smaków kulinarnych. 











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz