Podpłomyki smak dzieciństwa..
Czy u Was w domu też mama piekła takie niedobre ciasteczka kiedy zostało
ciasta z pierogów? Niekiedy jeszcze na piecu kaflowym? Nie znosiłam tego, a
teraz? Hmmm poezja, jednak to prawda, że do wszystkiego trzeba dorosnąć.
Nie będę podawała przepisu, bo jeżeli chcecie robić specjalnie podpłomyki,
to
trzeba wykorzystać ten z receptury na pierogi, możecie go znaleźć TU
Jedyną radę, którą mogę udzielić to, to że ciasto należy bardzo bardzo
cienko
rozwałkować, delikatnie posmarować oliwą i przypiekać na bardzo mocno
rozgrzanej suchej patelni.
Podawać możecie jak tylko sobie wymarzycie, np. z tartym serem, suszonymi
pomidorami, szynką parmeńską i rukolą, oliwą...ale to już zależy od bardziej lub mniej wyszukanych smaków kulinarnych.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz