niedziela, 26 marca 2017

KIEŁBASKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM





Na instagramie bardzo często pojawia się hasz tag z "lazy day" - ja miałam wczoraj taki leniwy dzień, taką prawdziwą sobotę. Robiłam nic aż tu nagle się okazało, że na wieczór zapowiedzieli się goście na małe spotkanie towarzyskie. No właśnie na wieczór, czyli na już. W takich sytuacjach jak masz daleko do sklepu, w lodówce prawie nic trzeba ruszyć głową jak ugościć wędrowców, co by wyszło luksusowo ☻☻☻☻ Po szybkim reaserchu zasobów w kuchni zrobiłam kiełbaski zawijane w cieście francuskim, które zostało po wcześniejszych wypiekach. Rewelacyjny pomysł na przekąskę do piwa. Do tego pomidory z czerwoną cebulą, sos czosnkowy i przystawka jak się patrzy. Nie trzeba podawać przepisu, tutaj można wykazać się kreatywnością. Czy zawiniemy całą kiełbaskę, czy pół, czy na prosto czy na wspak i tak będzie wyglądało rewelacyjnie i smakowało przepysznie :-)) 

Składniki: 

  • kiełbaski
  • ciasto francuskie 

Sposób przyrządzenia: 

Kiełbaski zawinąć w paski ciasta francuskiego, piec ok. 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz