Wyszły genialnie :-)
Składniki:
- 1 polędwiczka ok. 400 g
- 3 łyżki powideł śliwkowych
- 2 łyżki oliwy
- 1 duży ząbek czosnku
- garść świeżej kolendry
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
W misce dokładnie wymieszać powidła, czosnek, oliwę, sól, pieprz, posiekaną kolendrę. Polędwiczkę pokroić wzdłuż na grube paski. Następnie dokładnie natrzeć marynatą z powideł. Zostawić na całą noc w lodówce lub na kilka godzin. Po tym czasie obsmażyć na suchej patelni z obu stron. Zmniejszyć ogień, podlać pół szklanki wody. Dusić 20 min pod przykryciem. Podawać z ziemniakami z wody lub z różnego rodzaju kaszami. Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz