piątek, 23 października 2015

DYNIOWE FARFALLE


Wszyscy mają dynię, mam i ja!!!!
Specjalnie dla Was wyśmienity przepis na makaron bezmięsny. Bardzo szybka i pyszna robota. Zapraszam.








Składniki:

  • 1 mała dynia lub 1/2 dużej 
  • garść posiekanej pietruszki 
  • garść orzechów włoskich 
  • 2 małe ząbki czosnku 
  • 100 ml śmietanki 
  • 3 łyżki masła 
  • opakowanie makronu ( kokardki) 
  • sól, pieprz, tymianek 
Sposób przyrządzenia: 

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Dynie obrać ze skóry, pokroić w grubą kostkę, przełożyć do naczynia. Masło roztopić, wymieszać z dynią, przeciśniętym czosnkiem, połową natki i tymiankiem. Dokładnie wymieszać, piec na blaszce w 180 stopniach ok. 15-20 minut. Po tym czasie przełożyć do garnka, dodać śmietankę, wymieszać. W razie konieczności dodać trochę wody z gotowanego makaronu. 
Podawać na gorąco wcześniej posypując pokruszonymi na drobno orzechami i pozostałą natką :-) Smacznego i sympatycznego dnia. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz