niedziela, 20 marca 2016

SAŁATKA A'LA CEZAR

Kocham jeść :-) Dzisiaj na obiad zafundowałam sobie uproszczoną i biedniejszą sałatkę Cezar - dlaczego biedniejszą? Bo bez parmezanu i grzanek. Jest post, więc trzymam fason i wszystko ograniczam do minimum. Byle do Wielkanocy :-) Sałatka jest doskonałym pomysłem na lunch do pracy.








 Składniki: 

  • 1 sałata rzymska 
  • 250 g makaronu pełnoziarnistego farfalle 
  • ok. 10 sztuk pomidorków koktajlowych cherry 
  • 1 pojedyncza  pierś z kurczaka 
  • łyżka ziół prowansalskich, sól, pieprz 
  • łyżka oliwy






Na sos: 
  • 3 łyżki oliwy 
  • 1 łyżeczka musztardy 
  • 1 łyżka majonezu
  • odrobina cukru, soli i pieprzu 
Sposób przyrządzenie:

Pierś z kurczaka natrzeć oliwą, solą, pieprzem i ziołami. Grillować z obu stron. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Sałatę umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Składniki na sos wymieszać. Mięso pokroić w małe części. Wszystkie składniki wymieszać. Przed podaniem polać sosem. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz