Składniki:
- kalafior
-1/3 szklanki śmietanki 30%
-sól, pieprz
-szczypta gałki muszkatołowej
-2 ząbki czosnku
-rukola
Sposób przyrządzenia:
1. Makaron spaghetti ugotować wg przepisu na opakowaniu.
2. Różyczki kalafiora ugotować w osolonej wodzie al dente.
3. Ugotowany kalafior zblendwać z czosnkiem, dodać śmietankę i przyprawy. Kilka różyczek zostawić do dekoracji.
3. Gotować ok. 4 min na małym ogniu.
4. Podawać z makaronem i rukolą ( do zdjęcia nie miałam).
Smacznego !!!
Bardzo fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńI bardzo smaczny, koniecznie z rukolą :-) Pozdrawiam
UsuńWyśmienita wersja spaghetti! Bardzo dobrze komponuje się smak kalafiora z rukolą. Wcześniej chyba nie zdarzyło mi się ich łączyć:D
OdpowiedzUsuń