Składniki:
- 8 łodyg selera naciowego
 - 250 g sera żółtego twardego np. gouda
 - 200 g suszonej żurawiny
 - 1/2 szklanki włoskich orzechów
 - 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
 - 1/2 części pomelo
 - łyżka majonezu
 - 1/3 kubeczka jogurtu naturalnego
 - sól, czarny pieprz
 
Sposób przyrządzenia: 
Łodygi selera umyć, pokroić w dosyć dużą kostkę. Orzechy sparzyć wrzątkiem, pokroić na drobno. Pomelo obrać z białej skórki, pokroić małe kawałki.Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystko razem pokroić, dodać żurawinę, kukurydzę i sos jogurtowo-majonezowy. Doprawić solą i pieprzem. 

Swietny wpis,jestes mega fajna laska!!, po zdjeciu widac,ze do starosci Ci jak do nieba, salatke zabieram musi byc pyszna wsz. w niej co lubie, powodzenia w zyciu osobistym i blogowym,pozdrawiam
OdpowiedzUsuńsałatka przepyszna, mam nadzieję, że już zrobiona :-) dziękuję
Usuń