Składniki:
- 400 ml mleka skondensowanego
- 100 g wiórek kokosowych
- 2 białka
- 1 mango
- 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
Sposób przyrządzenia:
Białka ubić na sztywną pianę, dodać wiórka, mleko. Dokładnie wymieszać. Piekarnik nagrzać do 150 stopni. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę. Piec ok. 20-25 minut.
Po wystygnięciu pokroić w dużą kostkę. Na każdą porcję położyć wcześniej pokrojone mango. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Polać ciasto.
Skoro tak łatwo można sobie smak raju zafundować w domu, to może jednak nie spiesz się aż tak bardzo...? :)
OdpowiedzUsuńhehe nie, no jeszcze mi nie spieszno :-) jeszcze będę Wam fundować takie pyszne cudeńka
OdpowiedzUsuń