Składniki:
- jeden mały filet z indyka
- 1 główka sałaty masłowej
- 4 pomidory
- 2 ogórki zielone
- 150 ml jogurtu naturalnego
- 2 łyżki oliwy
- czosnek, kolendra, ostra papryka, sól, pieprz
- płatki kukurydziane (opcjonalnie)
Sposób przyrządzenia:
Mięso pokroić w dużą kostkę, podsmażyć na oliwie i posypać przyprawami (można obtoczyć w zmiażdżonych płatkach kukurydzianych) . Sałatę opłukać porwać na małe kawałki ( nie kroić,bo będzie gorzka) i wrzucić do miski. Pomidory i ogórki pokroić w małą kostkę, dodać do sałaty. Warzywa polać jogurtem, posypać przyprawami i wymieszać. Kawałki mięsa kłaść na rozłożonych liściach sałaty. Jeżeli będziecie podawać sałatkę dla gości proponuję użyć sałaty karbowanej, wygląda bardziej efektownie.
SMACZNEGO !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz