Składniki:
- 1 cukinia
- 1 czerwona papryka
- 1 biała cebula
- 2 sparzone i obrane ze skórki pomidory
- ok.30 dag kiełbasy z piersi kurcząt
- garść ugotowanej białej fasolki szparagowej
- 2 łyżki oliwy
Sposób przyrządzenia:
Cebulę obrać, pokroić w talarki zeszklić na oliwie. Dodać umytą i pokrojoną w kostkę cukinię i paprykę. Marchewkę pokroić w krążki i ugotować na parze al'dente. Podsmażone warzywa przełożyć do rondla a na tej samej patelni podsmażyć kiełbasę. Następnie wszystko razem wymieszać wraz z marchewką, dodać pomidory i dusić pod przykryciem ok. 10 minut. Tuż przed podaniem dodać fasolkę. Doprawić pieprzem i solą. Podawać z pieczywem lub kaszą jaglaną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz