Czy Wy też czasami macie dosyć zwykłego sosu pomidorowego do pulpetów? Ja tak, dlatego stworzyłam szpinakowo-serowy. Co prawda bardziej pasuję do ryby niż do mięsa ale dla mnie i tak bomba. Szpinak zawsze i wszędzie w każdej postaci.Aha, sos jest zdecydowanie smaczniejszy na drugi dzień.
Składniki:
- torebka szpinaku mrożonego
- 150 sera gorgonzola ( 1 opakowanie)
- pół szklanki rosołu lub wody ( ja użyłam wody z pulpetów)
- duży ząbek czosnku
- sól, czarny pieprz świeżo mielony
- łyżka gęstej śmietany
Sposób przyrządzenia:
Szpinak przełożyć do garnka, przykryć i dusić ok 7-8 minut na małym ogniu. Dodać czosnek, zalać rosołem i znowu dusić 5 minut. Następnie dodać ser, śmietanę, poczekać aż się rozpuści i całość zmiksować blenderem. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z rybą, makaronem lub jak ja pulpetami mięsnymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz