Jutro napiszę kilka słów z II Targów Książki Kulinarnej mam dużooo zdjęć.Tymczasem zapraszam na chłodnik, o którym marzyłam od dawna, który bez wątpienia kojarzy mi się z dzieciństwem z czasami beztroskiej radości .
Zapraszam.
składniki:
- 500 ml kefiru
- 500 ml jogurtu naturalnego
- 3 ogórki szklarniowe
- pęczek koperku
- pęczek szczypiorku
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka Waszej ulubionej oliwy
- sól, pieprz
sposób
przygotowania:
Obrane
ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Czosnek przecisnąć przez praskę, koper i szczypiorek posiekać. W misce wymieszać wyżej
wymienione składniki razem z kefirem i jogurtem. Dokładnie
wymieszaj doprawiając do smaku. Podawać mocno schłodzony. Ja
uwielbiam z młodymi ziemniaczkami ale sposób podania według Twoje
fantazji. Zamiast oliwy można dodać łyżkę oleju lnianego a tuż przed podaniem posypać prażonymi orzechami włoskimi.
MIŁEGO DNIA!!!
MIŁEGO DNIA!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz