Składniki:
- 250 g ugotowanej kaszy gryczanej
- 1 marchewka
- 1 pęczek naci z selera ( to zielone)
- pęczek natki pietruszki
- 1 duży ząbek czosnku
- 1/2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki śmietany
- łyżka sosu sojowego
- 2 jajka
- olej do smażenia
- sól, pieprz, papryka ostra, papryka słodka
Wbić jajka do kaszy. Dodać marchewkę startą na tarce o grubych oczkach. Nać z pietruszki i selera posiekać bardzo bardzo drobno. Czosnek przecisnąć. Dodać tyle mąki, żeby można było usmażyć kotlety. Na koniec dorzucić zieleninę przyprawić przyprawami. . Smażyć na wolnym ogniu z każdej strony aż się zarumienią.Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Kotlety można jeść z sosem jogurtowym, grzybowym natomiast ja poszłam na łatwiznę i zaszalałam z łosiem i serkiem białym.
Wyborne !!!
Wyborne !!!
smacznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńi dokładnie tak smakuję, zapraszam do kuchni :-)
Usuń