środa, 12 sierpnia 2015

LECZO Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ


 Dziś bez wstępu,chyba mój komputer szaleje od gorąca. Będzie leczo z fasolką szparagową,  które zrobiłam o 6 rano aby zdążyć przed upałem :-) 

Składniki:
  • 1 cukinia
  • 1 czerwona papryka
  • 1 biała cebula
  • 2 sparzone i obrane ze skórki pomidory 
  • ok.30 dag kiełbasy z piersi kurcząt 
  • garść ugotowanej białej fasolki szparagowej 
  • 2 łyżki oliwy 
Sposób przyrządzenia: 

Cebulę obrać, pokroić w talarki zeszklić na oliwie. Dodać umytą i pokrojoną w kostkę cukinię i paprykę. Marchewkę pokroić w krążki i ugotować na parze al'dente. Podsmażone warzywa przełożyć do rondla a na tej samej patelni podsmażyć kiełbasę. Następnie wszystko razem wymieszać wraz z marchewką, dodać pomidory i dusić pod przykryciem ok. 10 minut. Tuż przed podaniem dodać fasolkę. Doprawić pieprzem i solą. Podawać z pieczywem lub kaszą jaglaną. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz