wtorek, 18 sierpnia 2015

LUNCH BOX I












Czy Wy też macie odwieczny problem, co wziąć do pracy na obiad? Ja tak, staram się omijać kanapki i fast foody szerokim łukiem. Czasami mam naprawdę dylemat i o zgrozo zostaję parówka. Także postanowiłam stworzyć menu do pracy. Zdrowe, szybkie i sycące żarełko. Na pierwszy ognień poszedł makaron i tuńczyk z rukola, sałatą rzymską i sosem jogurtowo-ziołowym. Sól ograniczyłam do minimum zastępując ją dużą ilością moich ukochanych ziół prowansalskich. 



Składniki: 


  • 250 g makaronu cavatappi durum 
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 
  • garść rukoli 
  • garść sałaty rzymskiej
  • zioła prowansalskie  
  • 1/3 szklanki jogurtu naturalnego 
  • odrobinę soli do smaku 
Sposób przyrządzenia: 

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, poczekać aż wystygnie.Ułożyć na dnie pudełeczka, sałaty umyć osuszyć. Tuńczyk odsączyć z wody. Na makaron ułożyć sałatę , kawałki tuńczyka polać sosem.
Sos można wlać w oddzielny pojemniczek i polać tuż przed konsumowaniem. 
Sałatki nie mieszamy widelcem, tylko zamknięte pudełeczko potrząsamy jak shake :-) 
Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz