Składniki:
- korpus z kury + pierś
- 80 dag pomidorów konserwowych
- 28 dag konserwowej kukurydzy
- 1 cebula
- 1 por (biała część)
- 1 czerwona papryka
- 2 łyżki oleju
- 1 ząbek czosnku
- po 1/2 łyżeczki: soli, pieprzu, słodkiej papryki, majeranku, tymianku
- garść natki pietruszki
- odrobina papryczki pepperoni
Sposób przyrządzenia:
Ugotować korpus z kury razem z piersią na bardzo małym ogniu do momentu zmiękczenia mięsa, bez przypraw. Obraną cebulę i por pokroić w plastry. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Cebulę i por podsmażyć na oleju, dodać paprykę i chwilę dusić. Następnie dodać kukurydzę i czosnek. Pomidory razem z zalewą i wcześniej przygotowanym bulionem ( 3/4 l) dodać do duszonych składników. Zupę gotować 10 min i doprawić do smaku. Pod koniec gotowania dodać zioła i obrane mięso z kury. Podawać z bułką francuską.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz