Składniki:
- 280 g maki
- 200 g masła
- 200 g cukru pudru
- 4 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 czubate łyżki kakao
- bakalie
- 1 kostka czekolady mlecznej
Sposób przyrządzenia:
Masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać mąkę, proszek do pieczenia,kakao, wcześniej wypłukane i odsączone bakalie. Białka ubić na pianę i powoli dodać do ciasta. Dokładnie wymieszać i nie przejmować się, że jest gęste. Taki jego urok :-) Przełożyć do formy, piec 50 minut w temp. 180 stopni
Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli i polać przestygnięte ciasto.
Udanego weekendu :-)
Czekoladowa pychota (:
OdpowiedzUsuńdokładnie :-) ja w pracy mam zamówienia na to ciasto :-)
Usuń