😊
Składniki:
- duża pierś z kurczaka
- 400 g pieczarek
- 1 duża cebula
- 1 ser pleśniowy camembert
- 2 łyżki gęstej śmietany
- przyprawy
Sposób przyrządzenia:
Pieczarki podsmażyć z cebulą na oliwie, chwilę poddusić.Dodać przyprawy. Mięso przekroić na na mniejsze części, rozbić na bardzo cienkie plastry.Posypać solą i pieprzem z każdej strony. Na każdy kotlet położyć łyżkę pieczarek i plasterki sera. Zawinąć. Smażyć z każdej strony na patelni, następnie przełożyć na blachę wysmarowaną olejem i zapiec ok. 30 min w 180 stopniach. Do pieczarek, które nam zostały dodać śmietanę, dokładnie wymieszać. Zrazy po upieczeniu podawać z ziemniakami i duszonymi pieczarkami. Smacznego !!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz