niedziela, 5 kwietnia 2015

ZRAZY DROBIOWE

Jutro drugi dzień świąt, także pewnie będzie tłum ludzi w Waszych domach. Może macie problem z wybraniem menu na obiad, może nie wiecie czym zaskoczyć gości. Mogę Wam pomóc, zrazy drobiowe z pieczarkami i serem pleśniowym typu camembert. Wyśmienity i wyrafinowany smak. Spróbujcie..
😊

Składniki: 
  • duża pierś z kurczaka 
  • 400 g pieczarek 
  • 1 duża cebula
  • 1 ser pleśniowy camembert 
  • 2 łyżki gęstej śmietany 
  • przyprawy 
Sposób przyrządzenia:

Pieczarki podsmażyć z cebulą na oliwie, chwilę poddusić.Dodać przyprawy. Mięso przekroić na na mniejsze części, rozbić na bardzo cienkie plastry.Posypać solą i pieprzem z każdej strony. Na każdy kotlet położyć łyżkę pieczarek i plasterki sera. Zawinąć. Smażyć z każdej strony na patelni, następnie przełożyć na blachę wysmarowaną olejem i zapiec ok. 30 min w 180 stopniach. Do pieczarek, które nam zostały dodać śmietanę, dokładnie wymieszać. Zrazy po upieczeniu podawać z ziemniakami i duszonymi pieczarkami. Smacznego !!!!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz