sobota, 28 marca 2015

PASTA JAJECZNA

Ostatnio pasty stały się moim głównym daniem kuchni. W związku z tym, że zbliża się Wielkanoc zrobiłam dzisiaj pastę jajeczną. Będzie rewelacyjnym pomysłem na świąteczne śniadanie. Dodałam tylko ogórka konserwowego i odrobinę tymianku, efekt rewelacyjny. Proporcję są dla dwóch osób, przy wielkim stole świątecznym proponuję podwoić lub może nawet potroić proporcje. 


Składniki: 


  • 3 jajka ugotowane na twardo 
  • 2 małe ogórki konserwowe 
  • 1 łyżka majonezu 
  • łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz 
  • gałązka świeżego tymianku lub łyżeczka suszonego 
  • sól, pieprz
  • pęczek szczypiorku 
Sposób przyrządzenia: 

Jajka, ogórki , szczypiorek, tymianek (świeży) zmiksować ze sobą. Dodać majonez, musztardę,  doprawić solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Podawać z pieczywem.
Wesołego Alleluja :-) 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz