Ostatnio pasty stały się moim głównym daniem kuchni. W związku z tym, że zbliża się Wielkanoc zrobiłam dzisiaj pastę jajeczną. Będzie rewelacyjnym pomysłem na świąteczne śniadanie. Dodałam tylko ogórka konserwowego i odrobinę tymianku, efekt rewelacyjny. Proporcję są dla dwóch osób, przy wielkim stole świątecznym proponuję podwoić lub może nawet potroić proporcje.
Składniki:
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 2 małe ogórki konserwowe
- 1 łyżka majonezu
- łyżeczka musztardy
- sól, pieprz
- gałązka świeżego tymianku lub łyżeczka suszonego
- sól, pieprz
- pęczek szczypiorku
Sposób przyrządzenia:
Jajka, ogórki , szczypiorek, tymianek (świeży) zmiksować ze sobą. Dodać majonez, musztardę, doprawić solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Podawać z pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz