Idąc tropem Wielkanocy przedstawiam Wam zapiekanki z jajkiem. Można dodatkowo dodać szynkę, pieczarki, suszone pomidory oraz to wszystko na co tylko macie ochotę. Ja minimalistka wybieram jajo z żółtym serem i szczypiorkiem. Fantastyczne śniadanie, uwierzcie.
Składniki:
- kajzerki ( tyle ile zjemy lub ile mamy gości )
- odrobina masła
- żółty ser
- jajka
- szczypiorek
Sposób przyrządzenia:
Z każdej kajzerki wyciąć od góry stożek, coś w rodzaju kapelusza pamiętając o tym, żeby nie przeciąć dna.
Do środka wbić surowe jajko, przyprawić solą i pieprzem, posypać wcześniej startym żółtym serem.
Przykryć odkrawaną częścią bułki.Blaszkę posmarować masłem, zapiekać w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok. 20-30 min. Tuż przed podaniem posypać szczypiorkiem.
Smacznego :-)))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz