Składniki:
- 2 szklanki ugotowanej na sypko zielonej soczewicy
- 1 zielony ogórek
- 1 pomidor obrany ze skórki
- 1 papryka
- łyżka majonezu
- 1/3 kubeczka jogurty naturalnego
- sól, świeżo mielony pieprz czarny
- odrobina czosnku
Sposób przyrządzenia:
Warzywa umyć, pokroić w malutką kosteczkę. Jogurt wymieszać z majonezem, czosnkiem, przyprawami. Soczewicę połączyć z warzywami, polać sosem przed podaniem. Tak proste a takie pyszne.
pycha :)
OdpowiedzUsuńMadzia, ja jestem zachwycona od niedawna soczewica zagościła w mojej kuchni...
OdpowiedzUsuńzakochana do szaleństwa :-)
Takie coś do ja bym do pracy na lunch wzięła, pyszne i sycące.
OdpowiedzUsuńja tak właśnie uczyniłam :-)
Usuń