Kolejna sałatka, która może być propozycją na świąteczny stół. Tym razem, bez jajek czyli np. na Wielkanocny Poniedziałek kiedy już będziemy mieli ich serdecznie dosyć.Jest przepyszna i wiosenna. Wystarczy poświęcić 10 minut by ją przygotować.
Składniki:
- 4-6 małych młodych ugotowanych z solą ziemniaków
- pęczek rzodkiewek
- pęczek szczypiorku
- 1 zielony ogórek
- roszponka
Sos:
- 2 łyżki oliwy
- ząbek czosnku
- łyżka kremowej musztardy
- łyżka ciepłej wody
- przyprawy
- odrobina kremu balsamicznego
Ogórka, rzodkiewkę, szczypiorek umyć osuszyć. Pokroić w kostkę, dodać pokrojone ziemniaki oraz połowę sałaty, wymieszać. Na dnie naczynia rozłożyć pozostałą roszponkę, przełożyć warzywa, polać sosem przygotowanym z w/w składników a balsamem udekorować salaterkę.
Sałatka prze apetycznie prezentuje się na stole :-)
Sałatka prze apetycznie prezentuje się na stole :-)
wygląda pysznie i wiosennie :)
OdpowiedzUsuńi tak właśnie smakuje :-)
Usuń