czwartek, 26 marca 2015

SAŁATKA Z ZIEMNIAKAMI I ROSZPONKĄ






Kolejna sałatka, która może być propozycją na świąteczny stół. Tym razem, bez jajek czyli np. na Wielkanocny Poniedziałek kiedy już będziemy mieli ich serdecznie dosyć.Jest przepyszna i wiosenna. Wystarczy poświęcić 10 minut by ją przygotować.

Składniki:

  • 4-6 małych młodych ugotowanych z solą ziemniaków 
  • pęczek rzodkiewek 
  • pęczek szczypiorku 
  • 1 zielony ogórek 
  • roszponka 
Sos:
  • 2 łyżki oliwy 
  • ząbek czosnku 
  • łyżka kremowej musztardy 
  • łyżka ciepłej wody 
  • przyprawy 
  • odrobina kremu balsamicznego 



Sposób przyrządzenia: 

Ogórka, rzodkiewkę, szczypiorek umyć osuszyć. Pokroić w kostkę, dodać pokrojone ziemniaki oraz połowę sałaty, wymieszać. Na dnie naczynia rozłożyć pozostałą roszponkę, przełożyć warzywa, polać sosem przygotowanym z w/w składników a balsamem udekorować salaterkę.
Sałatka prze apetycznie prezentuje się na stole :-) 




2 komentarze: