niedziela, 8 marca 2015

WEGAŃSKI KEBAB



Wegański kebab, to nazwa oczywiście zapożyczona, dzisiejsze jedzonko nie ma nic wspólnego z kebabem. Będzie tortilla nadziewana cieciorką i warzywami. Dodatkowo polane przepysznym sosem jogurtowo- ziołowym a że jest niedziela, czas odpoczynku i relaksu i nie każdy ma ochotę siedzieć w kuchni,to będzie w sam raz. Nic tylko palce lizać :-) Można również zapakować w pojemnik i wykorzystać w plenerze. 

SKŁADNIKI: 


  • 4 tortille 
  • puszka cieciorki 
  • mix sałat 
  • pomidor
  • papryka czerwona 
  • ogórek 
  • rzodkiewka 
  • ząbek czosnku 
  • jogurt naturalny
  • bazylia 

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: 

Cieciorkę odcedzić z zalewy, zmiksować blenderem dodając ząbek czosnku. Doprawić pieprzem kajeńskim i solą. 
Każdy placek tortilli podgrzać na suchej patelni i posmarować pastą.   


następnie rozłożyć warzywa ..
i złożyć zawijając w folie aluminiową...
zapakować w torebkę i pójść do parku na niedzielny spacer
jeść :-) 







4 komentarze:

  1. Właśnie w sobotę będzie na obiad, ale zamiast tortilli będzie tradycyjny chlebek do kebaba :) i my uwielbiamy z sosem czosnkowym :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. oj ja też z sosem czosnkowym ale akurat szłam na piknik i tak wolałam delikatniej z prowansalskim :-)

      Usuń