niedziela, 29 marca 2015

ZAPIEKANKI Z JAJKIEM






Idąc tropem Wielkanocy przedstawiam Wam zapiekanki z jajkiem. Można dodatkowo dodać szynkę, pieczarki, suszone pomidory oraz to wszystko na co tylko macie ochotę. Ja minimalistka wybieram jajo z żółtym serem i szczypiorkiem. Fantastyczne śniadanie, uwierzcie. 

Składniki: 

  • kajzerki ( tyle ile zjemy lub ile mamy gości ) 
  • odrobina masła 
  • żółty ser
  • jajka 
  • szczypiorek 
Sposób przyrządzenia:



Z każdej kajzerki wyciąć od góry stożek, coś w rodzaju kapelusza pamiętając o tym, żeby nie przeciąć dna. 
Do środka wbić surowe jajko, przyprawić solą i pieprzem, posypać wcześniej startym żółtym serem.




Przykryć odkrawaną częścią bułki.Blaszkę posmarować masłem, zapiekać w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok. 20-30 min. Tuż przed podaniem posypać szczypiorkiem. 
Smacznego :-)))





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz