Buraczki czerwone + Rukola +Serek pleśniowy
=
Pyszna sałatka
Bardzo szybka propozycja na wyborną sałatkę z buraczkami czerwonymi. Inspirację zaczerpnęłam stąd: Kuchnia Bazyli Wystarczy rano wstać i ugotować lub upiec buraczki. Do wyboru, ja ugotowałam. Potem to już tylko wystarczy wymieszać z pozostałymi składnikami. Bardzo fajna propozycja drugiego śniadania lub kolacji. Moje proporcje to dla czterech osób ale przyznam się szczerze, że wszystko zjadałam sama :-)
Składniki :
- 3 średniej wielkości ugotowane lub upieczone buraczki czerwone
- 2 garście rukoli
- 2 serki pleśniowe typu camembert
- 3 łyżki pestek dyni lub orzecha włoskiego
- łyżeczka musztardy
- łyżeczka miodu
- łyżka ostu balsamicznego
- szczypta soli
- 3 łyżki oliwy lub oleju dobrego gatunku ( może być orzechowy)
"Niebo w gębie"
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz