Dzisiaj na szybciutko. Dla zapracowanych, leniwych osobistości :-) Ze specjalną dedykacją dla mojego kierownika, który jest tak w ogóle genialnym kucharzem i który upomina się o wzmiankę o nim na blogu :-) Jakiś czas temu przyniosłam do pracy i bardzo mu posmakowała, także Adam dzisiaj przepis podany na talerzu :-) Do dzieła, znając Twoje upodobanie będzie w niej dużo za dużo soli, ale kochani my nie szalejemy z solą. Można dodać dodatkowo jeden ząbek czosnku ale to opcjonalnie.
Składniki:
- 150 g tortellini z szynka
- 250 g sera edamskiego
- 240 g czerwonej fasoli
- duża kiść jasnego winogrona
- sól
- pieprz
- szczypta słodkiej papryki mielonej
- 2 łyżki majonezu ( w moim osobistym przypadku pół słoika :-)
Sposób przyrządzenia :
Tortellini gotować wg przepisu na opakowaniu. Ser pokroić w dużą kostkę. Winogron opłukać, przekroić na pół i usunąć pestki. Wszystkie składniki ze sobą połączyć. Wymieszać z majonezem, doprawić do smaku. I gotowe :-)
hmmm wygląda przepysznie,kolejny Twój przepis trafia do ulubionych. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń