Składniki:
- 2 avocado
- 2 cebule
- 1 łodyga selera naciowego
- 6 szklanek warzywnego bulionu ( mięsny zepsuje smak)
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz
- opcjonalnie ( łosoś, grzanki)
Sposób wykonania:
Owoce avocado umyć obrać ze skórki, 1 avocado rozdrobnić i utrzeć na krem. Cebulę obrać i zetrzeć na tartce , seler obrać z włókien, opłukać i bardzo drobno pokroić. Zalać gorącym bulionem, doprawić do smaku przyprawami. Dodać oliwę, wymieszać, dołączyć pozostałe avocado pokrojone w małą kostkę i pozostawić zupę pod przykryciem na 15 min. Przed podaniem posypać pietruszką i podawać z ulubionymi dodatkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz