marynata: ok. 4-5 łyżek oliwy 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka ziół prowansalskie, 1/2 cytryny, 1 łyżeczka curry
- 1 pierś z kurczaka
- pół szklanki kuskus
- 4 łyżki serka śmietankowego
- sól, pieprz, łyżeczka papryki słodkiej
sos:
- pół zielonego ogórka
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- ząbek czosnku
- zioła prowansalskie (według uznania co do ilości )
- odrobina cukru
- sól, pieprz
Sposób wykonania:
Wszystkie składniki na marynatę połączyć ze sobą i marynować mięso przez całą noc. Kuskus zalać wodą centymetr ponad powierzchnię , odczekać chwilę i połączyć z przyprawami i serkiem. Mięso rozbić na bardzo cienkie plastry, posmarować każdy z osobna tak jak naleśniki i zwinąć. Smażyć na suchej patelni na bardzo wolnym ogniu, przekręcając kilka razy aż do zarumienienia. Podawać na gorąco z sosem.
Incredible! This blog looks exactly like my old one!
OdpowiedzUsuńIt's on a totally different topic but it has pretty much the same page layout
and design. Great choice of colors!
Feel free to surf to my web blog: lasertest