Będzie pasta do chleba.
Składniki:
- 400 g bobu
- 3 łyżki oliwy
- 1-2 ząbki czosnku
- garść posiekanej mięty
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Bób gotować w osolonej wodzie ok. 6 minut. Po tym czasie odcedzić i przelać zimną wodą. Obrać z twardych skórek i drobno posiekać lub zblendować. Do bobu dodać miętę i przeciśnięty czosnek. Wlać oliwę, przyprawić do smaku. Wymieszać. Na śniadanie, na lunch , na kolację będzie w sam raz. Rozkosz dla miłośniczek kanapek - czyli dla mnie :-)
Nie byłam przekonana, miałam opory..., ale spróbowałam. Jest przepyszna! Och, jak ja bym nadziała tym pierogi!:-)
OdpowiedzUsuńdo pierogów zamieniłabym miętę z boczkiem :-) pewnie też byłoby pysznie
Usuń