Ufff jak gorąco, nie wiem jak Wy ale ja zupełnie nie czuję głodu. Dlatego dzisiaj będzie danie ekspresowe, żeby się nie zagotować w kuchni. Będzie zupa brokułowa, tym razem miksowana na krem. Zupełnie inna, jak w moim pierwszym poście.
Składniki:
- duży brokuł
- łyżeczka kurkumy
- łyżeczka curry
- sól pieprz
- 3 ząbki czosnku
- camembert (opcjonalnie)
- kiełki brokuła (opcjonalnie)
- pestki dyni (opcjonalnie)
Sposób przyrządzenia:
- Tak naprawdę ile kucharek tyle przepisów na kremy. Zazwyczaj podsmażam cebulę, zalewam wodą i dodaje włoszczyznę i ziemniaki, dziś jednak byłam leniwa i zagotowałam tylko wodę z kurkumą, curry i solą, wrzuciłam różyczki brokuła i gotowałam kilka minut pod przykryciem.
- Kiedy brokuł jest miękki blenduję, podlewam dwoma chochlami wody, w której się gotowały, dodaję czosnek i miksuję do uzyskania gładkiego kremu.
- Podaję z camembertem, posypane kiełkami i pestkami dyni oraz pieczywem z masełkiem czosnkowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz