Składniki:
- 1 por
- 2 ziemniaki
- 1 marchewka
- 50 g serka topionego
- sól, pieprz
- ok. 2 litry rosołu przepis tu
- łyżeczka majeranku
- 2 łyżki startego sera
- łyżka masła
- 2 łyżki śmietany 12 %
Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki, marchewkę obrać i pokroić w kostkę. Por dokładnie umyć, bo czają się tam miedzy warstwami tony piasku. Następnie pokroić w talarki,przełożyć do garnka. Dodać masło i chwilę podsmażyć. Dołożyć ziemniaki i marchewkę, podlać rosołem. Gotować do miękkości warzyw. Po tym czasie dodać serek topiony, przyprawy. Kiedy serek się rozpuści zaprawić śmietaną i ewentualnie zmiksować na krem. Podawać posypanym serem i grzankami. Smacznego :-))))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz