Nic mi już do szczęścia nie potrzeba, tylko dzisiejszy obiad. Nadzienie do naleśników zrobiłam z zamarynowanych w rozmarynie i cytrynie filetów z kurczaka oraz borówek z dodatkiem gorgonzoli.Całość podałam z sosem tysiąca wysp.Połączenie dwóch różnych smaków jest niesamowite. Kochani, to jest przepyszne.Nie żałujcie czasu poświęconego w kuchni.Ja usprawniłam sobie robotę smażąc naleśniki na dwie patelnie :-)
- ok. +- 10 naleśników przepis
- 1 duży filet z kurczaka (ok. pół kg)
- czubata łyżka suszonego rozmarynu
- sok z połówki cytryny
- sól
- pół słoika borówek
- 200 g sera gorgonzola
- sos tysiąca wysp przepis
- 1 łyżka oliwy
Sposób przyrządzenia:
Pierś kurczaka dokładnie opłukać i osuszyć. Następnie pokroić w kostkę i przełożyć do szklanego naczynia. Dodać rozmaryn, ciut soli, oliwę i sok z cytryny. Zostawić na kilka godzin lub na cała noc. Po tym czasie przełożyć na patelnie i smażyć do miękkości. Na koniec dodać ser i borówki. Delikatnie wymieszać. Zdjąć z ognia i przekładać naleśniki. Placki zawijać wg uznania, ja zawinęłam tylko rogi. Podawać na gorąco.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz